Mijn 'kunst'

Kunst op Kurk is één van mijn manieren om mijzelf te uiten. Het idee is ontstaan door de oproep om werk aan te leveren voor in een Pakje Kunst automaat (zie blog). Hoe maak je een klein beeldje dat past in een sigarettenpakje en kan zitten. Ah, zitten kan op een kurk! Kunst op Kurk! En natuurlijk kunnen ook grote beelden op een grote kurk. Maar klein is fijn, dus voorlopig ga ik daar mee verder!


En er ontstaan steeds weer nieuw ideeen! Kunst op Kurk maar dan net even iets anders… ‘Warm Winter Wishes’. Poppetjes van steen beschilderd met Posca-stift en voorzien van magneetjes op een luciferdoosjes met magneetverf. Leuk ook als cadeautje of in plaats van een kaartje? Het kunnen natuurlijk 'warme zomerse groeten' of doosjes met een andere tekst worden.

Susan

Ik ben moeder van 2 dochters (7 en 10), getrouwd en woon met plezier in Woerden.  In 2015 ben ik gestrart met Atelier Ailio -Uit jezelf in Woord én Beeld van waaruit ik trainingen en workshops verzorg. Zowel creatief als op basis van Verbindend Communiceren.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik als hogeschooldocent bij de opleiding Verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Daar werk ik aan verbinding van onderzoek, onderwijs en praktijk met docenten, studenten en zorgprofessionals. Op de Hogeschool probeer ik creatieve en kunstzinnige aspecten in de lessen in te brengen. Zo zijn we dit schooljaar van start gegaan met het keuzevak 'Kunst als Medicijn in Zorg en Welzijn?!'. Ook studenten die kiezen voor werken binnen de oncologische zorg laat ik  ervaren wat het werken met creatieve middelen (o.a. workshops met klei, pastel) kan doen voor jezelf en patiënten.  Ware eye-openers!

Met Kunst op Kurk kan ik mijn eigen ei kwijt. Lekker met de handen in de klei en experimenteren met andere materialen!