Kunst op Kurk ontdekt door de Digitale Kunstkrant!

Hoe leuk is dat! Evert-Jan Pol van de Digitale Kunstkrant trok een Pakje Kunst met mijn werk erin uit de Pakjes Kunst automaat in Woerden. Dit leuke initiatief moest gepromoot en mijn bijdrage illustreert het artikel! Bekijk het artikel hier: Pakje kunst: minikunst uit de automaat .

Read more

Ook 'Warm Winter Wishes' in Pakje Kunst!

En dan nu ook 'Warm Winter Wishes' in Pakjes Kunst. In de Pakje Kunstautomaat bij Uit je Kunst - Concept Store. Poppetjes van steen beschilderd met Posca-stift en voorzien van magneetjes op een luciferdoosjes met magneetverf. Leuk ook als kado of in plaats van een kaartje? Het kunnen natuurlijk 'warme zomerse groeten' of doosjes met een andere tekst worden!

Read more

Warm Winter Wishes

Nieuwe ideeën ontstaan continu. Met Posca Stiften (verfstiften) was ik aan de slag om steentjes te beschilderen en het idee ontstond om poppetjes te maken. Leuk voor een thema als ‘Diversiteit’. Voor ik het wist had ik er een stuk of veertig. Ik wilde met de poppetjes een kunstwerk maken dat kan veranderen en kwam op het idee om de steentjes te voorzien van magneetjes en ze als proef op de muur in de keuken (die al met magneetverf was bewerkt) te ‘hangen’. Ik bedacht dat dit ook leuk kon zijn voor in Pakjes Kunst en kwam zo op het bewerken van luciferdoosjes met magneetverf, dan kon het poppetje er in bewaard. Al doende, en geïnspireerd door de winter en aansteken van kaarsjes leek het me leuker om de lucifers er in te laten… Warm Winter Wishes!

Read more

De eerste pakjes in de automaat!

1 april gaat  Kunst op Kurk in de Pak Je Kunst automaat!

Nee, het is geen grap! Vanaf 1 april zitten ook mijn Kunst op Kurk beeldjes in de Pak Je Kunst automaat! Deze staat in de Uit Je Kunst -Concept Store aan de Leidsestraatweg in Woerden. Ik ben nieuwsgierig naar hoe dit gaat lopen. Wil zelf ook wel een pakje trekken, trek ik mezelf dan gaat ie weer retour de automaat in :-).


Read more

Kunst op Kurk van Start!

Kunst in een pakje! Hoe leuk is dat?

Het idee voor Kunst op Kurk is ontstaan na een oproep aan Kunstenaars en Creatievelingen om werk te leveren voor in Pakjes Kunst..(zie ook PakjeKunst.nl). Oude sigarettenautomaten worden omgebouwd tot Pak Je Kunst automaten. Voor 4 euro trek je een Pakje Kunst uit de automaat waarbij je verrast wordt door een werk van aangesloten Kunstenaars en Creatievelingen. Jij een leuk kado en zij aandacht voor hun werk en activiteiten. Tja, en dan gaat het creatieve brein aan de slag. Ik maak al een tijd keramieke beelden, vaak zittend om een boomstronk. Zou het lukken om een beeldje te maken dat past in een Pakje Kunst? En waar moet ie dan op zitten? Een kurk natuurlijk! En hup Kunst op Kurk is geboren! Op dit moment ben ik  vooral aan de slag met beeldjes op een Portkurk of die van een wijnfles. Maar Kunst op Kurk biedt legio mogelijkheden... er bestaan ook grote kurken! Dus vooral experimenteren!

Read more